Strategija razvoja VAIT-a na ovim prostorima, ukljucuje i finansiranje izgradnje novih skladišnih kapaciteta u saradnji sa dugorocnim partnerima. Namera i želja ovakvih dugogodišnjih odnosa sa proizvodjacima je obezbedjivanje sirovinske baze za našu firmu, pomoć u rastu proizvodnih kapaciteta izabranih partnera, kao i stvaranje novih usluga koje će biti u mogućnosti da nam pruže (sušenje robe, skladištenje, prevoz do luka na Dunavu).

Drugi aspekt strategije razvoja je finansiranje poljoprivredne proizvodnje i ogleda se u finansiranju repromaterijala, odnosno finansiranju semena i djubriva. Finansirani iznosi se uobičajeno vraćaju u agro rokovima ili u skladu sa postignutim dogovorima. Pored finansiranja klasične merkantilne proizvodnje, finansira se i proizvodnja određenih kultura sa garantovanim otkupom po tržišnim cenama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>